وب

نحوه واکس زدن کفش چرم: راهنمای جامع 2024

 

نحوه واکس زدن کفش چرم

آیا تا به حال برای شما پیش آمده که بعد از چند بار استفاده از کفش‌های چرم خود، دیگر آن حس و حال مثبت را به آن‌ها نداشته باشید؟

کفش‌های چرمی با ظاهر شیک و بادوامی که دارند، یار همیشگی شما در فصول مختلف سال هستند. اما گذر زمان و استفاده مداوم از کفش‌های چرمی، می‌تواند به مرور از زیبایی و درخشندگی آن‌ها بکاهد. کفش‌های چرمی قیمت بالاتری نسبت به سایر کفش‌ها دارند بنابراین طبیعی است که بخواهید آن‌ها را برای مدت زمان بیشتری استفاده کنید. شما می‌توانید با نگهداری صحیح، عمر کفش‌های چرمی را به طور قابل توجهی افزایش دهید.

 

آموزش صحیح واکس زدن کفش‌های چرم

کفش‌های چرمی یکی از محبوب‌ترین کفش‌ها در میان آقایان و خانم‌هاست. این کفش‌ها به صورت روزمره و در مراسم رسمی کاربرد دارد و به استایل شما جلوه خاصی می‌بخشد. حفظ زیبایی و طول عمر این کفش‌ها، به مراقبت‌های دوره‌ای و اصولی، نیاز دارد. واکس زدن کفش چرم، یکی از مهم‌ترین اقدامات در جهت حفظ سلامت و درخشش آن به شمار می‌رود.

 

مزایای واکس زدن کفش چرم

برای حفظ ظاهر تمیز و براق کفش‌های خود، بهتر است روش‌های مراقبت صحیح را چند وقت یکبار انجام دهید. با مراقبت صحیح می‌توانید جلوی آلودگی، ترک‌خوردگی و چروک شدن کفش‌های خود را بگیرید و کیفیت آن‌ها را در طولانی مدت حفظ کنید. واکس یک لایه محافظ بر روی سطح چرم ایجاد می‌کند که به عنوان یک مانع در برابر آلودگی، رطوبت و لکه عمل می‌کند. در واقع واکس زدن مانع خشک شدن، ترک خوردن یا آسیب دیدن چرم در طول زمان می‌شود. همچنین واکس زدن کفش چرم به دفع آب کمک و از نفوذ آن به داخل چرم جلوگیری می‌کند. نفوذ آب به داخل کفش می‌تواند باعث تغییر رنگ و شکل آن شود. همچنین واکس، خراش‌ها یا نواقص ریز را پر می‌کند و ظاهری براق و تازه به کفش می‌دهد.

آماده‌سازی برای واکس زدن

برای شروع مراحل واکس زدن بهتر است ابتدا محیط و ابزار کار خود را تکمیل کنید تا بتوانید در کنار نوسازی کفش خود، این مراحل را به درستی انجام دهید و از نتیجه کار رضایت داشته باشید.

در مرحله اول بهتر است که ابزارهای مورد نیاز برای شروع واکس زدن را تهیه کنید تا بهترین نتیجه را ببینید. اولین و مهم‌ترین وسیله مورد نیاز برای شروع واکس زدن برس پولیش یا یک پارچه نرم است. اغلب افراد برای تمیز کردن کفش خود از یک پارچه نرم، نخی و بدون پرز استفاده می‌کنند. همچنین شما می‌توانید برای یکدست شدن و رسیدن مواد واکس به تمامی نقاط کفش از یک مسواک قدیمی نیز استفاده کنید.

 اگر می‌خواهید کفش‌های خود را براق‌تر کنید، می‌توانید از یک تیشرت نخی قدیمی یا بافر کفش استفاده کنید تا خاک‌های روی کفش را تمیز کنید. واکس زدن و پولیش کردن کفش‌ها ممکن است باعث کثیف شدن محیط شود، بنابراین محلی که برای واکس زدن انتخاب می‌کنید را با یک روزنامه بپوشانید. شما می‌توانید از روغن زیتون یا براق‌کننده‌های طبیعی هم استفاده کنید. این مواد نه تنها چرم را تغذیه می‌کنند، بلکه از آسیب و نفوذ آب به کفش جلوگیری کرده و از تجمع آلودگی جلوگیری می‌کند. اما در نظر داشته باشید که واکس‌ها بهترین گزینه برای درخشندگی کفش‌های شما هستند

 

در قدم بعدی بهتر است با انواع واکس آشنا شوید و در ادامه به این نتیجه برسید که چه نوع واکسی برای کفش‌های چرم شما مناسب است. استفاده از واکس مناسب می‌تواند به کیفیت و دوام کفش‌های چرمی کمک کند. یکی از انواع واکس‌ها، واکس جامد است که به واکس کرمی نیز معروف است. این نوع واکس یکی از قدیمی‌ترین  واکس‌هایی است که به دلیل داشتن رنگدانه‌های بسیار قوی، مورد علاقه افراد قرار گرفته است. واکس جامد به دلیل پوشانندگی ناهمواری‌های روی کفش به زیبایی بیشتر کفش‌های چرم کمک می‌کند. دومین واکس، واکس مایع است که در اصل به آن براق‌کننده کفش نیز گفته می‌شود و برای انواع چرم‌های طبیعی و مصنوعی پرکاربرد است. یکی از مزایای استفاده از واکس مایع نسبت به واکس جامد، راحتی استفاده از آن است. واکس مایع معمولاً به راحتی روی سطح چرم پخش می‌شود و نیاز به فرچه کشیدن ندارد. این باعث می‌شود که شما بتوانید به سادگی و بدون نگرانی از جدا شدن ذرات واکس، کفش‌های خود را بپوشید. همچنین واکس مایع معمولاً پوششی باریک و بی‌‌رنگ روی چرم ایجاد می‌کند که باعث محافظت از ظاهرکفش می‌شود. در نهایت بهتر است قبل از استفاده از واکس بر روی کفش‌های چرمی، روی یک قسمت کوچک از کفش تست انجام داده شود تا از همخوانی واکس با چرم اطمینان حاصل کنید.

 

مراحل واکس زدن کفش‌های چرم

حال که با نکات ابتدایی واکس زدن آشنا شدید، نوبت به مرحله اصلی یعنی استفاده از واکس رسیده است که باید بدون شتابزدگی و با آرامش کامل این کار را انجام دهید تا از نتیجه آن رضایت کامل داشته باشید.

حرفه‌ای واکس بزنید

بعد از مراحل آماده‌سازی که پیش‌تر گفته شد، حالا زمان واکس زدن کفش‌های چرم فرا رسیده است. ابتدا باید این نکته را بدانید که بهتر است واکس زدن را با حرکات دایره‌ای آغاز کنید. بهتر است مقداری از برس یا پارچه نخی مورد نظر خود را کمی به واکس آغشته کنید و با حرکات دایره‌ای کوچک شروع به واکس زدن کنید. سعی کنید فشار دست خود را متوسط کنید تا مواد به صورت یکدست روی کفش پخش شوند.

به کفش خود استراحت دهید

بعد از اینکه کفش را به واکس آغشته کردید، 15 الی 20 دقیقه به آن استراحت دهید تا مواد به خوبی به کفش نفوذ کند و جذب کفش شود. بعد از گذشت این زمان اگر احساس کردید که دوست دارید کفش براق‌تر باشد، می‌توانید مجدد تمامی این مراحل را تکرار کنید.

کفش خود را برق بندازید

شما می‌توانید در این مرحله با استفاده از یک پارچه نرم و تمیز یا یک برس مخصوص، به کفش‌های خود برق بیشتری ببخشید. کافیست تا یک برس یا یک پارچه را در دست بگیرید و با حرکات کوتاه و سریع، لایه اضافی واکس را پاک کنید. اگر از پارچه استفاده می‌کنید، انگشتان دستتان را در دو طرف پارچه قرار داده و با حرکات نرم و سریع، کفش را پولیش کنید. حرکات را به گونه‌ای انجام دهید که بازوی شما ثابت باشد و به همان سرعت، برس را به جلو و عقب حرکت دهید. توجه داشته باشید که به صورت یکنواخت سطح هر دو کفش را پولیش کنید تا در نهایت ظاهری یکدست و براق داشته باشند. اگر می‌خواهید کفش شما برق بیشتری داشته باشد، می‌توانید کمی آب روی کفش‌ها اسپری کنید. سپس پارچه‌ای کمی مرطوب‌شده با آب گرم را به صورت دایره‌ای بر روی کفش حرکت دهید. این روند را تا رسیدن به درخشندگی مطلوب تکرار کنید، اما حتماً از خشک شدن لایه قبلی مطمئن شوید.

نحوه واکس زدن کفش چرمی

نحوه صحیح نگهداری از کفش چرم

 

شما برای حفظ زیبایی و عمر بیشتر کفش‌های خود نیاز به رعایت نکات کلیدی دارید که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

هرگز کفش‌های چرمی را برای مدت طولانی روی سطح سیمانی قرار ندهید. حتی اگر سطح سیمان با فرش یا موکت پوشیده شده باشد، باز هم ممکن است رطوبتی را از آن جذب کند و باعث خشکی چرم شود.

 به هیچ وجه چرم را خم نکنید زیرا خطوطی که روی آن ایجاد می‌شود، به طور معمول از بین نمی‌روند و برای همیشه باقی خواهند ماند.

اگر کفش یا لباس چرمی رنگ‌ شده دارید، بهتر است آن را در یک کاور جداگانه نگهداری کنید زیرا در طولانی مدت ممکن است رنگ چرم کمی به اطراف منتقل شود.

 مطمئن شوید که کفش یا محصول چرمی که تهیه کرده‌اید با فلزات، به ویژه فلزات آهنی تماس ندارد. این فلزات می‌توانند لکه‌هایی روی چرم ایجاد کنند و در نهایت به بافت چرم آسیب برسانند. اگرچه این لکه‌ها به صورت موقت باقی می‌مانند، اما در نهایت به چرم آسیب می‌رسانند.

در نهایت هربار که از کفش چرم خود استفاده کردید، به صورت منظم آن را با روش‌هایی که گفته شد، واکس بزنید و برق بندازید.

جمع بندی

 رسیدگی به کفش‌های چرمی و نگهداری درست از آن‌ها یکی از دغدغه‌های صاحبان کفش‌های چرمی است. شما می‌توانید با استفاده از واکس مناسب به کفش‌های چرمی خود کمک کنید و باعث طول عمر آن‌ها شوید. شما با انتخاب واکس مناسب، روش صحیح واکس زدن و رعایت نکات مهم پس از واکس زدن، به صورت قابل توجهی در دوام و زیبایی کفش‌های چرمی خود تاثیر می‌گذارید.

سوالات متداول

آیا می‌توانیم هر نوع واکسی را برای کفش‌های چرم استفاده کنیم؟

خیر، بهتر است از واکس‌های جامد و یا مایع برای کفش‌های چرمی استفاده کنید.

چگونه باید کفش‌ها را پس از واکس زدن نگه داری کنیم؟

بهتر است آن‌ها را در مکانی مناسب قرار دهید، آن‌ها را خم نکنید، آن‌ها را در کنار فلزات قرار ندهید و سعی کنید خاک و غبار را از روی آن‌ها پاک کنید.

آیا واکس زدن کفش‌های چرم باعث تغییر رنگ آن‌ها می‌شود؟

خیر، واکس زدن کفش‌های چرم باعث می‌شود که به مرور زمان ناهمواری‌های روی سطح کفش پوشانده شوند و کفش‌ها شبیه به اوایل خود جلا پیدا بکنند.

VahidLeather

ورود به حساب کاربری

ساخت حساب کاربری جدید

برای بازیابی رمز عبور شماره همراه خود را وارد کنید

کد وارد شده در پیامک بازیابی را اینجا وارد کنید

ارسال مجدد
اینستاگرام